Fritids

Fritids erbjuder en stimulerande och meningsfull sysselsättning innan och efter skoldagen. Vi erbjuder alla våra skolbarn som så önskar plats på fritids. På fritids arbetar, fritidspedagoger, förskollärare, fritidsledare och resurspedagoger. Personalen är välutbildad och har stor bredd i sin kompetens.

Att barnen skall ha en aktiv och meningsfull fritid ser alla pedagoger som en förutsättning för verksamheten. Arbetet och aktiviteterna på fritids planeras enligt riktlinjerna i Lgr11. Varje termin ordnar pedagogerna och barnen på fritids ett fritidscafé med olika tema för föräldrar och släktingar. Barnen bakar, lagar mat och förbereder inför de uppskattade caféerna.

Under skolloven har vi planerade aktiviteter varje dag, så som bingo, utflykter till skogen, skridskoåkning, maskerad och mycket annat. Barnet är i centrum och pedagogerna vill att barnen skall tycka att det är stimulerande och roligt på fritids. Under sommarlovet gör vi olika dagsresor till spännande utflyktsmål.

En dag på fritids
Fritids öppnar kl. 07.30 och stänger kl. 18.00, för elever med behov av tidigare omsorg samarbetar vi med vår förskola. Vi öppnar fritids utomhus på morgonen och personalen tar emot eleverna vid grinden. När klockan ringer strax innan kl. 08.30 är det dags för skola. Personalen på fritids är med i skolan som resurspedagoger under förmiddagen.

Eftermiddagsfritids startar kl. 13.30 i vardera spår – blått och grönt. Det finns utrymme för både planerade och spontana aktiviteter. De planerade aktiviteterna har ett rikt innehåll och innehåller både inomhus och utomhusaktivitet. På måndagar har vi utedag och leker utomhus på eftermiddagen. Mellanmål serveras varje dag mellan kl. 14.30 och 15.00.

På fritids arbetar
Fritidspedagog tillsammans med tre fritidsledare, två montessoriassistenter och tre resurspedagoger.

Välkommen till Staffanstorps Montessorifritids!

Läs mer om dagen på fritids

Länkar:

Skolverket

InfoFritidshem